U organizaciji Lokalne akcijske grupe “More 249“, u četvrtak 02. rujna 2021. započela je provedba projekta „Rural volunteers – Get in Action“, financiranog iz Erasmus+ programa. Projekt okuplja mlade ljude iz Makedonije, Rumunjske, Turske, Litve, Portugala i Hrvatske koji će u narednih devet dana boraviti na području Šibenika te kroz učenje, druženje i neformalne metode obrazovanja, steći nova znanja i iskustva.

Cilj projekta je omogućiti sudionicima da prepoznaju vrijednosti volonterskog rada, potaknuti ih na prakticiranje ruralnog volonterizma što im omogućuje osobni i profesionalni razvoj, dijeljenje iskustva iz svojih zemalja te podiže svijest o ruralnom razvoju i mogućnostima ruralnog volontiranja te provođenju lokalnih akcija u ruralnoj zajednici.

U cilju ostvarenja projekta, jučer je u Gaćelezima održana prva volonterska akcija. U dogovoru s udrugom Lokva – Gaćelezi, sudionici su očistili dvije lokacije u naselju: na samom ulazu u dužini od petnaestak metara uklonili su grmlje i draču te su očistili prostor oko lokve i bunara. Dogovorena je još jedna lokalna akcija koja će se održati u naselju u utorak, 7. rujna kada će sudionici obojiti te osvježiti pojedine drvene klupe, posaditi cvijeće na prostoru oko crkve i izgraditi nekoliko kućica za ptice.

Razmjene mladih omogućuju mladim osobama iz različitih zemalja da zajedno provedu program utemeljen na neformalnim metodama učenja i tako jačaju svoje kompetencije, postaju svjesniji društveno bitnih tema, otkrivaju nove kulture, navike i zdrave načine života te jačaju vrijednosti kao što su solidarnost, demokracija, prijateljstvo.

Veselimo se idućim aktivnostima u okviru provedbe projekta „Rural volunteers – Get in Action!“, a do tada nas pratite na Facebook stranici

Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije