https://unsplash.com/photos/green-plant-in-clear-glass-vase-ZVprbBmT8QA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim gospodarskim subjektima i to za pokretanje gospodarskih aktivnosti kao i za očuvanje radnih mjesta, a u svrhu poticanja konkurentnosti gospodarstva na otocima i poluotoku Pelješcu.

Provedbom ove mjere doprinosi se održivom i demografskom razvoju otoka, stvaranju uvjeta za očuvanje postojećih radnih mjesta, omogućavanju lakšeg zapošljavanja novih djelatnika i unaprjeđenju poslovanja te razvoja otočnih tvrtki kao temelja razvoja otočnog gospodarstva.  Korisnici potpore su otočni gospodarski subjekti koji svoju djelatnost obavljaju na otoku i zapošljavaju djelatnike s prebivalištem na otoku.

Putem ove mjere u razdoblju 2016.-2023. isplaćeno je ukupno više od 8 milijuna eura potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta otvoren je do 27. svibnja 2024. i dostupan je ovdje

  • Izvor: https://bit.ly/449UFMp
  • Izvor fotografije: https://unsplash.com/photos/green-plant-in-clear-glass-vase-ZVprbBmT8QA
Kategorije Novosti
Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije