Lokalna akcijska grupa “More 249” kao Nositelj projekta Zavrtimo krug promjena, a u suradnji s Osnovnom školom Pirovac i lokalnom koordinatoricom Marijanom, organizirala je provedbu volonterske akcije “Školski vrt” koja se održala u subotu, 25. svibnja 2024. 

Uređenju školskog ekovrta pristupilo se nakon provedbe seta edukativnih radionica naziva “Ekološki otisak – kako ga smanjiti?” i nakon pripreme površina za provedbu aktivnosti: vađenje starih palmi, košnje tla, pripreme gredica te postavljanje i punjenje gredica, ali i nabavom starih automobilskih guma koje su učenici obojili i pripremili za volontersku akciju. Nadalje, prije uređenja školskog vrta posjetili smo i reciklažno dvorište, odnosno skladište otpada BUMBA u Vodicama kojem se ovim putem zahvaljujemo na donaciji materijala koji sada krase školski vrt i upućuju na to da nije svaki otpad smeće i da starim stvarima možemo unijeti novi život!

Tako su učenici u suradnji s nekolicinom roditelja i volonterima oživjeli školski vrt i posadili razno mediteransko bilje – vrisak, ružmarin, kadulja, lavandu, sukulente i drugo bilje te tri stabla – naranču, marelicu i limun. Sve su malčirali, a gredicama podarili veseliji izgled – obojili ih raznim bojama i njima važnim oblicima. Školski vrt krasi i spiralna gredica koja je nastala koristeći kamenje koje je iskopano na mjestu starih stabala palmi, ali i društvene igre koje doprinose razumijevanju neformalnog pristupa i oblikovanja vrta kao učionice na otvorenom.

I na kraju, akcija je omogućila da učenici primjene svoja znanja, vještine i iskustva stečena kroz edukativne radionice, a pri oblikovanju školskog vrta. Timskim radom zavrtjeli su krug promjena!

A kako nam je bilo, pogledajte u fotogaleriji – KLIK NA LINK.

 

 

Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije