U sklopu programa Erasmus + ključna aktivnost 154 za područje mladih, LAG-u “More 249” odobren je projektni prijedlog “Hands up for better Future” u vrijednosti od 38.290,00 eura.
Partneri na projektu su:
1. LAG Krka,
2.Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš,
3.Grad Drniš i

4. Ekonomska škola Šibenik.

 

Opći cilj projekta je upoznavanje mladih s mogućnostima koje nudi EU i jačanje građanskog aktivizma.

Specifični ciljevi projekta su:
1. informirati mlade o mogućnostima koje nude EU i demokratskim procesima na kojima se temelji EU, s fokusom na Dijalog EU s mladima i Ciljevi za mlade;

2. potaknuti mlade ljude na sudjelovanje u procesima donošenja odluka kroz jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka kako bi unaprijedili život u ruralnom prostoru.

 
Kroz aktivnosti projekta, putem neformalnih metoda učenja: organiziranje radionica, kvizova, parlaonice, osmišljavanje projekta za financiranje u sklopu participativnog proračuna i studijskog izleta, mladi ljudi će biti informirani, usvojiti nova znanja i vještine potrebne za donošenje odluka i konstruktivan dijalog.
 
U projektu će sudjelovati minimalno 30 mladih iz dvije škole (Drniš i Šibenik) u dobi od 15 do 19 godina koji žele stjecati nova znanja, vještine i iskustva kako bi se jačanjem vlastitih kompetencija bolje uključivali u život zajednice i demokratsko odlučivanje.
 
Projektne aktivnosti trajati će od 01. rujna 2024. do 30. rujna 2025.
 

Izvor fotografije: https://pixabay.com/illustrations/handshake-cooperate-connect-unity-2009195/

 
Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije