Projekt “Zavrtimo krug promjena III” započeo je s provedbom prve aktivnosti – Animacijom učenika. Marijana, lokalna koordinatorica projekta, provela je animaciju učenika u periodu od 11. prosinca do 15. prosinca 2023. godine te je animirano preko 50 učenika.

Cilj Animacije učenika bio je kroz predstavljanje projekta zainteresirati učenike da se dobrovoljno prijave putem prijavnica za sudjelovanje u projektu te ispune uvodnu anketu (QR kod) kako bi se dobile informacije o razini znanja, iskustava i vještina vezanih za tematiku projekta.

Upravo su se učenici pokazali kao sjajni promotori ekoloških navika i zbog toga ih je važno od malih nogu učiti kako brinuti o prirodi kroz koncept održivog razvoja i smanjenje ekološkog otiska. U radu će se koristiti razni oblici neformalnog obrazovanja i iskustvenog učenja temeljenog na dobrovoljnom sudjelovanju. Kroz strukturirano učenje, timski rad i podijeljenost odgovornosti učenici će razvijati svoje kompetencije, samopouzdanje te kritičko mišljenje, uočavati probleme te iznositi moguća rješenja.

Trajanje projekta: od 8. studenog 2023. do 31. srpnja 2024.

Ukupna vrijednost projekta: 14.137,91 € (MZO: 12.761,93 €)

Nositelj: LAG More 249

Partneri: Osnovna škola Pirovac, Udruga Argonauta i Općina Pirovac

Donator: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pratite nas na Facebook stranici projekta!

Veselimo se budućim aktivnostima, a započinjemo nakon školskih praznika s Radionicama recikliranja – 7R!

 

Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije