Cilj projekta „ENERGIJA I DIGITALIZACIJA U POLJOPRIVREDI“ bio je doprinijeti promjeni negativne percepcije poljoprivrede i upoznati domaće poljoprivrednike s pozitivnim primjerima energije i digitalizacije u poljoprivredi, a koje možemo pronaći u Hrvatskoj i diljem EU. Iako je danas ekonomski razvoj društva usmjeren na urbana središta, ne treba podcjenjivati ​​važnost ruralnih područja kao mjesta gdje ljudi žive i rade: većina europskih građana još uvijek živi u pretežno ruralnim ili pretežno ruralnim područjima.

Ruralna područja danas se suočavaju  s ekonomskim i demografskim promjenama: smanjenje broja stanovnika, što uključuje odlazak mladih i starenje stanovništva, što je veliki problem u pretežno ruralnim područjima nekih članica, manji broj poljoprivrednika i smanjena industrijska proizvodnja.

 

Financijskim sredstvima Ministarstva poljoprivrede kroz ovaj projekt tiskano je 300 brošura. Željeli smo da poljoprivrednici i svi zainteresirani na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije koje su provedene u sklopu projekta . U njoj se nalaze praktične informacije o PAMETNIM SELIMA, mogućnostima financiranja, izvorima energije u poljoprivredi, njenoj transformaciji, uštedama koje poljoprivrednici mogu ostvariti kao i načine na koje ih mogu provesti.

 

BROŠURU MOŽETE PREUZETI OVDJE – 

 

Ukupna vrijednost projekta koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva poljoprivrede iznosi: 23.940,00 HRK

Kategorije Projekti
Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije