Lokalnoj akcijskoj grupi „More 249“ odobren je projekt „Zavrtimo krug promjena III“, a koji sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 12.761,93 eura. Projekt se provodi u školskoj godini 2023./2024. u Osnovnoj školi Pirovac, a partneri na projektu jesu Osnovna škola Pirovac, Udruga Argonauta te Općina Pirovac.

Cilj projekta “Zavrtimo krug promjena III“ je proširiti znanje o konceptu ekološkog otiska te održivom razvoju kod djece školske dobi i utjecati na svijest o zaštiti okoliša kroz različite aktivnosti – radionice recikliranja (koncept 7R), ekološkog vrtlarenja i kompostiranja, održivog razvoja, obnovljivih izvora energije i radionice održivog načina prijevoza. Uz edukativni dio, postavit će se i pametna klupa, provest će se uređenje školskog ekovrta, a što podrazumijeva i provedbu volonterske akcije te edukativni izlet. Jedan od glavnih rezultata projekta je primjena znanja, iskustva i vještina stečenih tijekom edukativnih radionica, a prilikom izrade školskog ekovrta. Kao vrlo važna komponenta provedbe projekta bit će refleksija na svaku provedenu aktivnost, odnosno tako se stavlja naglasak na učenike koji onda uspijevaju izraziti svoje osjećaje, misli, razmišljaju kritički, daju prijedloge i rješenja za buduća djelovanja i akcije koje su od važnosti za njih same, a potom i lokalno stanovništvo.

„Zavrtimo krug promjena III“ predstavlja nastavak provedbe projekta koji se tijekom 2021./2022. provodio u Osnovnoj školi “Čista Velika“ te tijekom 2022./2023. školske godine u Osnovnoj školi Brodarica. Iskustva provedbe projekta i interes za istim u drugim školama, doveo nas je do nastavka projekta u Osnovnoj školi Pirovac. Prijava i odobrenje projekta tako predstavlja njegovu održivost, a interes škole dodatnu vrijednost samom projektu.

U projekt će se uključiti učenici Osnovne škole Pirovac koji će s nastavnicima dati doprinos uređenju školskog prostora i time stvoriti novu vrijednost koja će im pružiti osjećaj zajedništva.

Svim sudionicima projekta želimo uspješnu realizaciju projekta!

Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije