Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) možete prijaviti događaje koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2024.

Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

Na koji način se možete uključiti? Organizirajte edukativne radionice o održivom razvoju, volonterske akcije sadnje cvijeća, drveća, čišćenja okoliša, pokažite dobre primjer projekata, informirajte putem društvenih mreža, virtualnih događaja, organizacijom tematskih izložbi i slično. Nemojte čekati da netko drugi pokrene promjenu, budite vi promjena i krenite od sebe, okupite prijatelje, učenike, susjede i razmislite kako postići što veći utjecaj i prijavite svoj događaj te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja.

Prijaviti se mogu škole, fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, muzeji, pojedinci.

Dakle, razmislite, organizirajte se i prijavite svoj događaj na  www.esdn.eu/esdw/event-registration kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim! Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.

Više na stranici: https://www.esdn.eu/esdw/country-detail/croatia

Kategorije Novosti
Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije