Ministarstvo poljoprivrede 01. veljače 2024. godine raspisalo je JAVNI POZIV za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za 2024. godinu

  • Cilj Javnog poziva:

Cilj Javnog poziva za provedbu Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu (u daljnjem tekstu: Javni poziv) je davanje podrške organiziranim nastupima hrvatskih proizvođača na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu u svrhu promocije hrvatskih poljoprivredno- prehrambenih proizvoda.

  • Financijski okvir programa i projekata

Vrijednost Javnog poziva je 140.000,00 eura. Sredstva za financiranje Javnog poziva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2024. godinu, u okviru razdjela 060 Ministarstva poljoprivrede (u daljnjem tekstu: Ministarstvo). Ovisno o interesu korisnika, Ministarstvo može osigurati dodatna sredstava za navedenu namjenu te će isto tako planirati provedbu ovih aktivnosti u projekcijama proračuna za naredno programsko razdoblje.

  • Pravni okvir

Javni poziv temelji se na Programu za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu (u daljnjem tekstu: Program) i Pravilniku o provedbi Programa za sufinanciranje organiziranog nastupa hrvatskih gospodarstvenika na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu za razdoblje od 2024. do 2026. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik) koji se nalaze u prilogu Javnog poziva.

  • Prihvatljivi prijavitelji su:
  1. Jedinice regionalne samouprave Republike Hrvatske
  2. Udruge registrirane za poljoprivrednu proizvodnju kao osnovnu djelatnost
  3. Komore
  4. Poslovni subjekti i druge organizacijske strukture (stručna udruženja),

a koji organiziraju zajednički nastup hrvatskih proizvođača u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, ribarstva i akvakulture na velikim međunarodnim sajmovima i natjecanjima u inozemstvu.

Iznimno od točke 1. i 3., prihvatljivi korisnici potpore moraju biti registrirani u pripadajućem registru najmanje dvije godine prije podnošenja prijave za dodjelu potpore putem Programa te su o tome prilikom prijavljivanja dužni dostaviti dokaz.

Svi prihvatljivi korisnici moraju imati sjedište u Republici Hrvatskoj.

Rok za podnošenje prijava traje od 1. veljače do 1. ožujka 2024. godine, odnosno do 16:00 sati istog dana.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

IZVOR: POLJOPRIVREDA

Kategorije Novosti
Sufinancirano sredstvima
Šibensko-kninske županije